Νέος Μαρμαράς

Νέος Μαρμαράς Παραθαλάσσιο χωριό της Σιθωνίας, και κοσμοπολίτικο θέρετρο μεταξύ βουνού και θάλασσας. Είναι χτισμένος αμφιθεατρικά πάνω σε τρεις λόφους. Έχει 3000 μόνιμους κατοίκους, αλλά από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο ο πληθυσμός αυξάνεεται στις 20.000. Οι κάτοικοι ασχολούνται με την αλιεία, τη γεωργία, τη μελισσοκομία, αλλά κυρίως με τον τουρισμό. Στο χωριό υπάρχει και το μεγαλύτερο ξενοδοχειακό συγκρότημα των Βαλκανίων, το Πόρτο Καρράς. Αποτελείται από 3 ξενοδοχεία με 2.500 κρεβάτια, σύγχρονες αίθουσες συνεδριάσεων, χώρους θεάτρου και κινηματογράφου, δυνατότητες ενασχόλησης με κάθε είδους σπορ (γκολφ, τένις, σέρφινγκ, ιστιοπλοΐας, ψάρεμα), οργάνωσης αθλητικών συναντήσεων, πρωταθλημάτων ιστιοπλοΐας, γκολφ, ποδηλασίας, σκάκι, και άλλα.

Επιπλέον, στο Ν. Μαρμαρά υπάρχουν 100 περίπου σύγχρονες μονάδες ενοικιαζόμενων δωματίων. Επίσης υπάρχουν σούπερ μάρκετ, μαγαζιά λαϊκής τέχνης, ταβέρνες, εστιατόρια, μπαράκια κ.α. . Στο χωριό λειτουργούν δημόσιες υπηρεσίες, όπως Τράπεζες, ΟΤΕ, Ταχυδρομείο, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Τελωνείο, Λιμεναρχείο, και Αγροτικό Ιατρείο.

Τριγύρω από το Μαρμαρά υπάρχουν μικρά λιμανάκια εύκολα προσβάσιμα από αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα, ή με βάρκα από τη θάλασα, με πεντακάθαρες θάλασσες, και σε περιοχές έξω από το χωριό υπάρχουν πανέμορφες, μικρές, απομονωμένες ακρογιαλιές και συμπλέγματα μικρών νησιών (Σπαλαθρονήσια). Από τον Ν. Μαρμαρά μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια από τις κρουαζιέρες που διοργανώνονται καθημερινά για τον περίπλου του Αγίου Όρους, ή προς τον Τορωνάιο κόλπο.